Візуальна локалізація на основі зображень: методи, виклики та напрями розвитку (2019–2025) - Ільницький, Іван; Пукач, Петро (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2025)
У статті представлено огляд домену систем локалізації на основі зображень, присвячений ключовим методам, викликам і сучасним напрямам розвитку у період 2019–2025 років. Розглянуто класифікацію підходів до візуальної локалізації, включно з традиційними підходами на основі локальних ознак і 3D-структур, підходами на основі пошуку зображень (візуальне розпізнавання місцевості), а також новітніми методами глибокого навчання. Проаналізовано набори даних, основні виклики галузі та перспективні напрями подальших досліджень.