Аналіз міцності безмежної матриці, послабленої одноперіодичним масивом залікованих тріщин, під крутним навантаженням - Станкевич, Володимир; Свєтлов, Олег; Гриньків, Роман (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2024)
Запропоновано гранично-інтегральний підхід для дослідження напружено-деформівного стану безмежного тіла-матриці з одноперіодичним масивом залікованих податливим матеріалом тріщин та навантаженого статичними зусиллями скруту. Задача зведена до розв’язування системи двовимірних граничних інтегральних рівнянь відносно невідомих функцій стрибків зсувних зміщень поверхонь дефектів. За допомогою розв’язків задачі обчислені коефіцієнти інтенсивності напружень повздовжнього зсуву та проаналізовані їх залежності від розмірів заповнених ін’єкційним матеріалом областей тріщин, відстані між ними та товщини наповнювача.