Гранично-інтегральний аналіз тривимірної задачі для простору з періодичним масивом податливих включень - Станкевич, Володимир; Свєтлов, Олег; Агеєнков, Марко (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2023)
Розглянуто статичну задачу про розривні навантаження пружного простору з періодичним масивом податливих включень. Задачу зведено до розв’язання двовимірного граничного інтегрального рівняння другого роду типу Ньютонівського потенціалу відносно невідомої функції розкриття включення. За допомогою розв’язків рівняння визначені статичні коефіцієнти інтенсивності напружень відриву та проаналізовані їх залежності від відстані між дефектами, контрастності жорсткостей матриці і наповнювача, заповнення ін’єкційним матеріалом тріщини